Hoe kan je het tellen van stappen leuker en socialer maken?

Hoe kan je het tellen van stappen leuker en socialer maken?

Stappen tellen is een geweldige manier om in vorm te blijven en bij te houden hoeveel je elke dag beweegt. Het is ook een goede manier om te concurreren met vrienden, familieleden en geliefden die ook gezonder willen worden. Maar als je alleen stappen telt en ze met niemand anders deelt, kan het behoorlijk saai zijn! Hier zijn enkele manieren waarop je het tellen van je stappen leuker kunt maken - en misschien zelfs vrienden kunt maken:

Maak er een spel van

U kunt het tellen van stappen ook leuker en socialer maken met een spelletje. U kunt bijvoorbeeld proberen een wedstrijd te houden met een vriend(in) om te zien wie het meeste kan lopen op een dag. Als je wint, beloon je jezelf met iets kleins (misschien 10 minuten extra tv kijken of ontspannen). Dit is een gemakkelijke manier om meer activiteit in uw leven te krijgen zonder het gevoel te hebben dat u te veel traint.

Zoek een wandelpartner

U kunt het tellen van stappen leuker en socialer maken door een wandelpartner te zoeken.

Het is bekend dat wandelen met vrienden of familie leuker is dan alleen, omdat het een andere manier is om quality time door te brengen met iemand om wie je geeft. Wandelen is ook een geweldige manier om uw gezondheid op peil te houden door calorieën te verbranden, spieren te versterken, uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en ervoor te zorgen dat u niet te zwaar of te zwaar wordt.

Als u bang bent om te verdwalen tijdens het wandelen in de bergen of in de wildernis, is dit waar GPS-volgapparatuur van pas komt! Ze helpen reddingsteams te signaleren als er tijdens uw wandeling iets misgaat, zodat ze indien nodig onmiddellijk hulp kunnen sturen.

Beloon jezelf met iets wat je echt wilt doen

Als u bent zoals de meeste mensen, kan de gedachte aan het tellen van uw stappen behoorlijk saai zijn. Misschien heb je zelfs geprobeerd het leuker en socialer te maken door met vrienden of familie te wandelen. Maar wat als we je vertellen dat er een makkelijkere manier is?

Wat als we je konden helpen een beloningssysteem te creëren dat al je stappen bijhoudt, maar het ook leuk maakt om elke dag meer stappen te zetten? Nou nu is er! De Fitbit Flex 2 is zo'n product. Het is een smartwatch met ingebouwde stappenteller en andere fitnessfuncties - en het beste van alles: hij heeft een vibratiemotor!

Gebruik een stappenteller of smartwatch

Als u uw stappen wilt bijhouden, zijn er een paar opties waaruit u kunt kiezen.

Een stappenteller is een goedkoop instrument dat stappen telt. Je kunt ze misschien kopen bij je plaatselijke apotheek of kruidenier. Sommige smartwatches en fitnesstrackers zoals Fitbit komen ook met ingebouwde stappentellers.

Als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies, zoals afstand bijhouden en calorieverbranding schatten, overweeg dan het gebruik van een app zoals Strava of Runkeeper op je telefoon. Deze apps gebruiken GPS-technologie, zodat ze precies kunnen vertellen hoe ver je hebt afgelegd en hoe snel/langzaam/hard (enz.) het je heeft gekost om daar te komen. Ze kunnen deze informatie ook synchroniseren met andere populaire fitnessapparaten zoals Fitbit of Apple Watch, zodat ze automatisch gegevens kunnen terugsturen naar hun systemen wanneer ze via Bluetooth 4 met elkaar zijn gesynchroniseerd.