De voordelen van een massage

De voordelen van een massage

Na een periode van hard werken of studeren, is het tijd hoog tijd om tijd voor jezelf te maken. Even de batterij weer opladen en tijd besteden aan leuke dingen. Een manier om snel weer tot jezelf te komen is door een massage te nemen. Verspreid door Nederland zitten er verschillende soorten massagesalons. Er zit een enorme variatie in het aanbod. Naast relaxmassages, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Thaisse massage. Dit is ook een zeer ontspannen massage, waarbij je gewrichten goed los gemaakt worden. Wil je echt puur ontspannen, dan zouden wij deze massage afraden. Dan kun je beter kiezen voor een echte relax massage. Na een paar minuten op de massagetafel voel je jezelf als herboren en kun je de hele wereld weer aan.

Massage is ontspannend

Massage staat voor ontspanning. Tijdens de massage worden er stoffen aangemaakt die je beter wapenen tegen stress. Je spieren ontspannen zich en dat geeft een ontspannen gevoel. Doordat er tijdens de massageolie wordt gebruikt heeft dit ook nog eens een extra ontspannend effect. Door het gebruik van geuren zoals lavendel of kamille wordt dit ontspannen gevoel nog eens extra versterkt.

Massage verbetert je weerstand

Als je gemasseerd wordt, worden er extra witte bloedcellen aangemaakt. Deze witte bloedcellen wapenen je tegen ziektes. Als er een ziekte je lichaam inkomt, zullen deze bloedcellen de strijd aangaan. Massage versterkt je weerstand, hierdoor zul je minder snel ziek worden.

Massage maakt je gelukkig

Tijdens het masseren komen er stoffen als endorfine en serotonine vrij. Deze stoffen worden ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Je krijgt er een zelfverzekerd en gelukkig gevoel van. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van stemmingswisselingen. Ook als je last hebt van depressies, kan een massage verlichting brengen.

Massage zorgt voor een betere huid

Je wordt ook nog eens knapper van een massage. Je bloed stroomt beter door, waardoor je een gezondere en strakkere huid krijgt. Zeker in combinatie met een scrub, zul je er hierdoor snel beter uitzien. Een scrub zorgt er namelijk voor dat je dode huidcellen verwijdert, hiervoor komen nieuwe, levende cellen in de plaats, waardoor je er opeens een stuk beter uitziet.