Wat zijn de gezondheidsvoordelen van groene thee extract

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van groene thee extract

Groene thee is een van de meest oude dranken in de wereld. De geschiedenis van groene thee gaat zo’n 5000 jaar terug, naar het oude Japan en China. Er werd toen gedacht dat groene thee erg gezond voor je was, wat echt waar bleek te zijn. Tegenwoordig is er steeds meer bekend over de positieve effecten van groene thee op ons lichaam. Meer informatie over groene thee en de inname hiervan, lees je hieronder.

Positieve effecten op de gezondheid

Er zitten erg veel gezondheidseffecten aan het nemen van groene thee extract. Zo draagt het bij aan het reguleren van de genexpressie, de afbraak van toxines, het remmen van bepaalde soorten van kanker en het bestrijden van bepaalde virussen, schimmels en bacteriën. Ook voor je tanden is groene thee erg goed. Het beschermt weefsel en organen zoals onze ogen, botten, huid en de nieren en zorgt voor betere bescherming van hart en bloedvaten. Op onze hersenen heeft groene thee ook een positief effect. Het kan namelijk zorgen voor minder stress, mentaal maar ook fysiek.

Dit zijn niet eens de enige gezondheidseffecten van het drinken van groene thee. Het volledige overzicht van positieve bijwerkingen kun je gemakkelijk vinden op internet. We kunnen dus wel zeggen dat de oude Chinezen en Japanners gelijk hadden. Groene thee extract heeft grote positieve effecten op ons lichaam. Veel mensen denken zelfs dat groene thee in verband staat met een kleine kans om te sterven aan ziektes. Ook is de kans dat je invalide raakt volgens velen kleiner als je groene thee neemt.

Is groene thee altijd veilig?

Groene thee extract is erg veilig om te gebruiken als supplement. Mogelijke negatieve bijwerkingen van groene thee komen door het innemen van cafeïne, maar er zijn ook soorten zonder cafeïne verkrijgbaar. In sommige gevallen kan groene thee ook een slechte invloed hebben op je lever. Als je dit merkt is het beter om te stoppen met het nemen van groene thee. Het beste is om groene thee extract altijd te nemen met een volle maag, het liefst na een maaltijd. Met een lege maag kan groene thee een minder positieve werking hebben. Over het algemeen is groene thee dus wel erg veilig, vooral als je een normale dosering neemt.