Je haar föhnen? Met deze tips binnen 5 minuten perfect haar!

Je haar föhnen? Met deze tips binnen 5 minuten perfect haar!

Wil je er altijd perfect uitzien? Dan is het belangrijk om te weten hoe je je haar föhnen moet. Met deze tips kom je binnen 5 minuten tot het gewenste resultaat.

Gebruik een kwalitatief goede föhn

Een betere investering dan een goede fohn kan je eigenlijk niet doen als vrouw, toch? Een goede fohn zorgt namelijk voor minder schade aan je haar en daarnaast droogt het ook sneller. Win-win dus. Er zijn verschillende goede föhnen op de markt beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Dyson Fohn? Deze fohn is niet alleen krachtig, maar ook nog eens erg zuinig in gebruik. Een andere goede fohn is de Philips ProCare. Deze fohn is er speciaal voor gemaakt om je haar in goede conditie te houden tijdens het föhnen.

Kies de juiste borstel

Een goede borstel is net zo belangrijk als een goede föhn. Een borstel die te ruw is voor je haar kan ervoor zorgen dat je haar uitvalt of breken. Kies daarom altijd voor een borstel met zachte borsthaartjes. Hierdoor verminder je de kans op beschadiging van je haar aanzienlijk.

Begin met vochtig haar

Je moet ervoor zorgen dat je haar niet te droog is wanneer je gaat föhnen. Wanneer je haar te droog is, kan het breken. Begin daarom met vochtig haar. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een leave-in conditioner om ervoor te zorgen dat je haar niet uitdroogt tijdens het föhnen. Een leave-in conditioner is een conditioner die je niet uit spoelt.

Gebruik de juiste temperatuur

Wanneer je haar föhnt, is het belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken. Wanneer je haar te droog föhnt, kan het breken. Gebruik daarom niet perse altijd de warmste stand op je föhn. Op deze manier voorkom je beschadiging van je haar door de hitte. Een te warme temperatuur is namelijk niet goed voor je haar. Je haar is namelijk het meest gevoelig voor hitte wanneer het nat is.

Föhn je haar in laagjes

Wanneer je haar föhnt, is het belangrijk om het in laagjes te doen. Wanneer je alles in één keer föhnt, kan het zijn dat sommige delen van je haar niet goed drogen. Dit kan er ook weer voor zorgen dat je haar beschadigd raakt. Föhn daarom eerst de onderkant en werk dan langzaam naar boven toe.

Volg deze tips op en binnen no-time zal je haar er geweldig uitzien!