Hoe werkt een Botox behandeling?

Hoe werkt een Botox behandeling?

Ben je klaar met die frons op je voorhoofd? Wil je af van je rimpels? Kraaienpootjes? Een Botox behandeling is hiervoor ideaal. Binnen een kwartier zit de behandeling er al op en kun je genieten van een mooie egale huid. De behandeling is veilig en de werkzame stof is na een paar maanden uitgewerkt, zodat je er niet in een later stadium nog last van kunt krijgen. Maar hoe werkt een Botox behandeling eigenlijk? Je leest het hieronder!

Botox behandeling

Bij een Botox behandeling wordt de werkzame stof Botuline-toxine ingespoten. Deze stof wordt overigens al meer dan veertig jaar ingezet voor medische doeleinden. Er is veel onderzoek naar gedaan en vastgesteld dat het veilig is om deze stof te gebruiken. Bij de behandeling wordt er een dosis ingespoten rondom de spieren die verlamd dienen te worden. Het verlammen van deze spieren, bijvoorbeeld rondom een rimpel, zorgt ervoor dat deze spieren ontspannen en deze rimpel verdwijnt. Op dezelfde manier kun je dit ook doen bij kraaienpootjes of een frons op het voorhoofd.

Is een Botox behandeling wel veilig?

Een Botox behandeling is veilig. Tientallen jaren ervaring in de medische wereld zorgen ervoor dat toepassingen met deze werkzame stof Botuline-toxine, veilig kunnen plaatsvinden. Het wordt verdund ingespoten en na enkele maanden is alweer uit het lichaam verdwenen. Je kunt er overigens voor kiezen om de behandeling na deze maanden, weer veilig te herhalen. Overigens kun je ook een Botox behandeling nemen als je veel last hebt van overmatig transpireren. Overmatig transpireren is vervelend, zeker bijvoorbeeld tijdens gesprekken op je werk of met sociale contacten. Met een Botox behandeling, kun je ook deze spieren laten ontspannen en zul je minder transpireren.

Wanneer is het effect zichtbaar?

Binnen twee weken is het effect van de Botox behandeling zichtbaar. Binnen dit tijdsbestek zouden die kraaienpootjes en rimpels weg moeten zijn en kun je genieten van een stralende, strakke huid. Een Botox behandeling is eenvoudig, snel gedaan en bovendien veilig. Bevalt het goed, dan kun je na een paar maanden kiezen voor een nieuwe behandeling, zodat je kunt blijven genieten van de voordelen van een Botox behandeling. Ideaal toch?