Hoe werkt een haarmasker en welke soorten zijn er?

Hoe werkt een haarmasker en welke soorten zijn er?

Wat is een haarmasker en wat doet het?

Soms heeft je haar gewoon iets extra's nodig. Schade door de elementen, door styling, door het gebruik van stijltangen, door te lang wachten tussen de trimbeurten, deze dingen kloppen allemaal. Een haarmasker is een diepe conditioneringsbehandeling die helpt om beschadigd haar te genezen. Ze bevatten rijke ingrediënten zoals natuurlijke oliën en lipiden, in zwaardere concentraties dan normale conditioners. U laat een haarmasker gedurende een langere periode, drie minuten tot een nacht, inwerken. Zelfs als je haar normaal gesproken gezond is, kan het wisselen van de seizoenen moeilijk zijn voor je lokken. Shana van Haarverzorging.biz is een échte experte en schreef mee aan dit artikel om ook jou een introductie tot deze voedende maskers te geven.

Ingrediënten zijn de sleutel

Er is een groot aantal haarmaskers op de markt en het internet staat in het teken van doe-het-zelf-recepten voor maskers die u in uw eigen huis kunt maken. Ongeacht hoe u uw masker verkrijgt, zoek naar producten die u kunt maken of kopen die natuurlijke oliën bevatten, zoals jojoba, olijfolie, amandelolie of zelfs avocado. Voedselproducten, zoals bananen en honing, verschijnen vaak in haarmaskers vanwege hun unieke eigenschappen bij het herstellen van voedingsstoffen in het haar. Vaak is er yoghurt of een ander romig product bij betrokken, melkzuur is vooral gunstig voor de behandeling van dof en beschadigd haar.

Van de schimmelwerende eigenschappen van yoghurt is ook bekend dat ze roos helpen behandelen en voorkomen. Eierdooiers zijn een veelgebruikt haarmasker, omdat bekend is dat ze voor vocht zorgen. Als u uw eigen eigeelmasker gebruikt, zorg er dan voor dat u de dooier van het eiwit scheidt, omdat eiwit een uitdrogend effect heeft op haar en huid. Hoe meer natuurlijke ingrediënten, namen die u herkent, hoe beter het masker voor uw haar zal zijn.

Welke soorten maskers zijn er?

Er zijn haarmaskers voor alle haartypes. Of uw haar nu extra droog of extra vet is, de gevarieerde ingrediënten en de eindeloze keuzes voor haarmaskers garanderen dat er een maskertype voor uw haar is. Als uw haar gekleurd is, zijn er speciale maskers voor het herstellen van met kleur behandeld haar.

Er zijn keuzes om je haar meer volume te geven en zelfs haarmaskerrecepten gevuld met proteïne die bedoeld zijn om haar te helpen groeien. U moet uw haarmasker minstens één keer per week aanbrengen als onderdeel van uw normale was- en verzorgingsroutine. Nadat u het overtollige water uit uw haar hebt geknepen, brengt u het voorbereide masker aan op het onderste tweederde van uw haar. Masseer de lokken om ervoor te zorgen dat al uw beschadigde haar optimaal wordt bedekt.

Na de juiste duur van uw masker, spoelt u uw haar uit, wast en verzorgt u het zoals gewoonlijk. Dit zorgt ervoor dat eventuele opeenhoping die door het masker vrijkomt, volledig wordt weggespoeld, waardoor uw haar met een frisse, schone start achterblijft. Afdrogen met een oud T-shirt of een speciaal gemaakte microvezelhanddoek; de taaie vezels van een traditionele handdoek kunnen de haarzakjes opruwen, waardoor uw haar gaat splijten. Breng het in model zoals gewoonlijk. U zou de goede resultaten onmiddellijk na uw eerste gebruik van het masker moeten zien. 

Zelf maken?

Natuurlijk kan je een haarmasker ook zelf maken, net zoals je ook zelf zeep kan maken of zelf shampoo kan maken. Google heeft duizenden recepten voor je, maar een basis van avocado of kokosolie is altijd een winnaar volgens ons!