Tips om tot rust te komen

Tips om tot rust te komen

Het jij een stressvolle periode achter de rug door werk, tentamens of persoonlijke omstandigheden? Dan kan het een goed idee zijn om even wat rust te pakken. Door alle stress, inspanning en vermoeidheid, is ons lichaam soms wel even toe aan een rustmomentje. In dit artikel hebben wij verschillende manieren verzameld waarop je goed tot rust kunt komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Zo kun je jouw lichaam en brein weer opladen voor de komende tijd.

Rust in het dagelijks leven

Ten eerste kun je leren om te ontspannen door simpele, algemene veranderingen te maken in je leven. Heel belangrijk hierin je de ademhaling. Zorg dat je de focus legt op het langzaam en diep in- en uitademen door je buik. Zorg ook dat je een duidelijk planning en structuur hebt. Dit is goed bij werk en school, maar ook voor het slapen, voeding etc. Het hebben van een duidelijk plan met een doel een hierbij een planning, geeft rust in je hoofd en daardoor ook je lichaam. Zorg ook dat je voldoende beweging krijgt en het liefst ook in de buitenlucht.

Mediteren

Wat ook helpt bij veel mensen is mediteren. Hiermee kun je mentaal en lichamelijk helemaal tot rust komen, om meer energie, motivatie en ideeën te krijgen. Je hoeft niet perse training te hebben, bepaalde materialen, lessen of boeken. Op internet kun je veel uitleg en tips vinden over mediteren. Iedereen kan dit gemakkelijk proberen en vaak levert het positieve effecten op. Meditatie is ook erg handig als je een creatief beroep hebt. Met behulp van meditatie krijg je namelijk snel nieuwe ideeën en inzichten.

Aromatherapie

Bij aromatherapie worden natuurlijke oliën gebruikt uit planten, kruid en bloemen. De oliën krijg je binnen door deze in te ademen en door ze op te nemen met de huid. Dit proces heeft een helende werking en helpt tegen allerlei kwalen. Het is hiernaast erg rustgevend en helpt onder andere tegen stress, vermoeidheid en problemen bij het slapen. Aromatherapie is dus zowel goed voor je mentale toestand als voor je lichaam zelf. Het helpt ook bij het doden van ongewenste bacteriën. Je kunt aromatherapie met de hulp van producten van Stors and Bickel ook zelf toepassen, in je eigen woning of kamer.