Dit zijn de voordelen van een satijnen kussensloop

Dit zijn de voordelen van een satijnen kussensloop

Het kussen maakt voor ons allemaal deel uit van het dagelijks leven - en het kussensloop om je hoofdkussen natuurlijk ook. Maar dat was niet altijd het geval. De oude Egyptenaren sliepen hun hoofd op harde frames van hout of ivoor. En eeuwen later, in de Europese Middeleeuwen, moesten veel slapers het doen met eenvoudig stro als hoofdkussen. Dat klinkt allemaal erg ongemakkelijk. Des te beter dat we nu fijne zachte slaapkussen, hoofdkussens en dekbedden hebben om op te slapen. En om ze lang mee te laten gaan en te beschermen tegen zweet, is een stoffen kussensloop gewoon onmisbaar om je hoofdkussen. Als u op zoek bent naar nieuwe kussenslopen, koop ze dan online Bij WWS!

De satijnen kussensloop om je hoofdkussen

Het belangrijkste van een satijnen kussensloop om je hoofdkussen is zeker dat deze veel schoonheid voordelen heeft. Idealiter past het perfect op het kussen zonder te strak te zitten. Houdt u van traditioneel en eenvoudig, ga dan voor een satijnen kussensloop met een buitenlengte van 40 x 60 of 40 x 80 cm. Er zijn zelfs langere modellen die tot 40 x 120 cm meten. Deze extra lange versies zijn bijzonder geschikt voor zijslapers omdat ze het mogelijk maken om tijdens het slapen heen en weer te draaien.

Kussenslopen zorgen ook voor gezelligheid: een bed met veel vierkante kussens in verschillende maten en kleuren.

Gezelligheid vom je hoofdkussen - de vierkante kussensloop

Als je niet genoeg hoofdkussens in je bed kunt hebben en graag knus ligt, dan zijn vierkante kussens perfect en kun je ze naar believen combineren. Een typische standaardmaat voor hoofdkussen en kussenslopen is 80 x 80 cm. Maar ook de iets kleinere kussenslopen van 60 x 60 cm worden veel gebruikt. De beste kussensloop van 45 x 45 cm is vrij ongebruikelijk in bed en komt eerder voor bij bankkussens. Toch geldt hier hetzelfde: Het zit allemaal in de mix. Combineer verschillende kussen maten om uw eigen individuele knusse landschap te creëren!

Minder zweten met natuurlijke materialen om je hoofdkussen

Natuurlijke stoffen zijn bijzonder geschikt voor kussenslopen, ongeacht de hoofdkussen maat die u uiteindelijk kiest. Of het nu 80 x 80, 40 x 80 of 40 x 60 cm is: een kussensloop van katoen, zijde, satijn of linnen is altijd een goede keuze. Want in tegenstelling tot veel synthetische vezels voelen deze stoffen uw huid comfortabel en natuurlijk aan. Ze helpen ook om 's nachts minder te zweten. Bij WWS zijn veel kussenslopen gemaakt van duurzaam en hoogwaardig biologisch katoen - lees ook onze beddengoed gids voor meer informatie over 

De juiste hygiëne voor uw kussensloop

Kussenslopen om je hoofdkussen behoren tot het thuistextiel dat we het vaakst en het meest intensief gebruiken. Daarom is het essentieel om uw kussensloop regelmatig te vervangen, samen met al uw beddengoed. Twee tot vier keer per maand horen deze stoffen in de wasmachine, afhankelijk van hoeveel u zweet en of er ook een huisdier naast u in het bed slaapt. Gekleurde hoezen kunnen meestal op 60 graden worden gewassen. Witte hoezen kunnen ook op 95 graden worden gewassen. Vergeet het niet: Kijk altijd naar het wasvoorschrift voordat u voor het eerst wast, want elk materiaal heeft uiteindelijk zijn eigen verzorgingseisen.