Hoeslakens? Was frequent en houd ze schoon!

Hoeslakens? Was frequent en houd ze schoon!

Door uw hoeslakens regelmatig te wassen, worden ze ontdaan van die vieze smurrie (als u liever minder vaak de was doet, raden wij u aan een andere set lakens te nemen, zodat u ze in ieder geval wekelijks kunt verschonen). Maar net zo belangrijk als hoe vaak u wast, is de methode die u gebruikt. Doe het goed en je verlengt de levensduur van je hoeslakens en zorgt ervoor dat ze echt schoon worden.

Hoeslakens, hoe vaak moet je ze wassen?

Je moet je hoeslakens waarschijnlijk eens per week verschonen. Denk er eens over na: Je ligt elke nacht uren in bed, en je hoeslakens verzamelen huidschilfers en allerlei lichaamsvloeistoffen en oliën. En dan zijn er nog zaken als stof, huisstofmijt en (als je een kat of hond hebt) haren van huisdieren.

Waarom één keer per week?

Als je een druk leven hebt, lijkt het wekelijks verschonen van de hoeslakens misschien een gedoe, en het is een taak die snel vergeten kan worden. Maar aangezien u waarschijnlijk een derde van uw leven in bed doorbrengt, is het de moeite waard om de witte hoeslakens en kussen sloop schoon te houden.

Behandel vlekken voor het wassen

Als er duidelijke vlekken op uw hoeslakens zitten, raden wij u aan ze voor te behandelen met een vlekkenverwijderaar zoals zout, die werkt voor de meeste etenswaren, vuil en lichaamsvloeistoffen. Volg de aanwijzingen op de fles, die meestal inhouden dat u de vlek verzadigt, de stof aan weerszijden van de vlek dichtknijpt en de stofzijden tegen elkaar wrijft om het reinigingsmiddel in de hoeslakenstof te laten doordringen. U kunt de bevlekte plek ook besproeien nadat u de lakens van uw bed hebt gehaald, en ze dan gewoon in de wasmand gooien totdat u ze kunt wassen.

Voor hardnekkige vlekken, zoals bloed, koffie of wijn (we zijn niet vies van een glas melk of een bakje yoghurt in bed tijdens het kijken naar makkelijke TV), kunt u de plek doordrenken met OxiClean. Laat het vervolgens een nacht intrekken voordat u uw lakens in de wasmachine stopt. Afwasmiddel werkt goed om vetvlekken van voedsel te verwijderen - gebruik het op dezelfde manier als andere vlekverwijderaars.

Vlekken worden pas hard als ze in een hete droogcyclus worden gebakken. Dus voordat u een lading in de droger doet, controleert u na elke wasbeurt de vlekken die zijn voorbehandeld en herhaalt u zo nodig de vlekkenbehandeling en de reinigingscyclus.