Bruiloft beauty? Tips voor je bruidsjuwelen!

Bruiloft beauty? Tips voor je bruidsjuwelen!

Er is al heel wat geschreven of beauty voor een bruiloft. Het gaat dan vooral over kapsels, make-up en natuurlijk je trouwkleed. Maar er is nog iets dat niet mag ontbreken. Bruidsjuwelen laten je nog meer schitteren op die speciale dag. Ze vormen de kers op de taart van je outfit.

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor bruidsjuwelen? Lees snel verder en ontdek leuke tips.

Start met de trouwringen

Je trouwring vormt de basis van je bruidsjuwelen. Zoek dus eerst een mooie set trouwringen voor jezelf en je partner, en stem hier het ontwerp van andere sieraden op af. Je wil namelijk dat alles mooi bij elkaar past. Harmonie is belangrijk. Daarom moet je alles op de trouwringen afstemmen, en niet andersom.

Eén juweel of een complete set?

Sommige dames combineren hun trouwring met slechts één juweel, bijvoorbeeld een armband of een halsketting. Andere vrouwen gaan voor een complete set. Ze dragen oorbellen, een hanger, een armband en een trouwring in dezelfde stijl. Dat is vooral mooi bij sobere trouwkleedjes. Draag je een gedurfde trouwjurk met veel details, dan kan je het aantal sieraden best beperken.

Houd je budget in de gaten

Je zou denken dat een complete set bruidsjuwelen aanschaffen een flinke duit kost. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. Je kan veel geld besparen door de juiste keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld voor zilver in plaats van goud. En hebben deze sieraden echt diamanten of edelstenen nodig, of mag het wat soberder?

Maatwerk, da’s niet zo’n gek idee

De meeste koppels kiezen voor juwelen uit een bestaande collectie. Een andere optie is om voor maatwerk te kiezen. En dat is niet zo’n gek idee. Dankzij bruidsjuwelen op maat ben je zeker dat de vormgeving, materialen, diamanten… helemaal aan jouw wensen voldoen. Het prijsverschil met standaardstukken is minder groot dan je denkt. Voor deze speciale dag is het de investering misschien wel waard.

Trek de stijl door naar juwelen voor je getuige

Als bruid heb je waarschijnlijk een vriendin of familielid dat optreedt als getuige tijdens het huwelijk. Geef je bridesmaid als bedankje een sieraad in dezelfde stijl als je bruidsjuwelen. Dat kan een set oorbellen of een hangertje zijn. Dit geschenk is een leuk aandenken om vele jaren te koesteren.