5 redenen waarom je een keer moet gaan floaten

5 redenen waarom je een keer moet gaan floaten

Weleens in de Dode Zee gedreven? Of misschien in een bad vol met zout water? Waarschijnlijk was dit een bijzondere ervaring; je blijft drijven en komt helemaal tot rust! Dit is nu precies wat floating is; drijven op zout water en ontspannen! Om het maximale rendement uit deze ervaring te halen, gebeurt dit floating in een ruimte zonder prikkels. Er zijn veel redenen waarom je een keer zou moeten gaan floaten. Wij hebben de belangrijkste vijf redenen voor je een op een rijtje gezet!

Minder stress

Heb je een drukke baan? Je zult merken dat een floatingsessie je goed zal doen. Floaten zorgt er namelijk voor dat je de stress die je hebt, kwijt zult raken. Door de prikkelvrije omgeving, kom je helemaal tot rust. Wil je jouw stressniveau structureel verlagen? Ga dan regelmatig floaten!

Mentaal sterker

Als je hoofd vol zit, kan er weinig meer bij. Dat is precies de reden waarom veel mensen prikkelbaar zijn of erg kortaf. Ook mensen die burn-out klachten hebben, geven vaak aan dat ze niet veel kunnen hebben. De hoeveelheid ruimte in je hoofd bepaalt of je mentaal sterk of juist zwak bent. Floating zorgt ervoor dat je meer ruimte vrijmaakt in je hoofd, waardoor je meer kunt hebben. Floaten Assen? Dat is mogelijk! Hier kun jij je hoofd heerlijk leeg maken!

Creatiever

Wist je dat je een stuk creatiever wordt als je regelmatig gaat floaten? Doordat je ontspannen wordt van floaten en stress verdwijnt, is er meer ruimte voor creativiteit. Wil je een boek gaan schrijven? Of hou je van schilderen? Vind je het lastig om inspiratie hiervoor te vinden? Ga floaten en de kans is groot dat jij binnenkort aan de slag kunt met je boek of schilderij!

Goed voor je herstel

Loop je regelmatig lange afstanden? Doe je aan rugby? Herstellende van een blessure? Floating is goed voor je herstel. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedsomloop beter wordt, hiermee wordt je herstel bevorderd. Je kunt floaten ook opnemen in je trainingsschema, als je bijvoorbeeld gericht voor een uitdaging traint. Beter herstel, betekent gegarandeerd betere prestaties!

Hulp bij chronische pijnklachten

Heb je reuma? Last van migraine? Chronische pijn is erg vervelend, het is dan ook wel zo fijn als je regelmatig kunt rekenen op verlichting, om deze pijn dragelijk te houden. Floating is hier een uitstekende manier voor. Naast de verlichtende werking, word je ook nog eens erg ontspannen van een floatingsessie. Een fijne manier om even te ontspannen en te ontsnappen aan chronische pijnklachten.