3 tips om droog haar effectief te behandelen

3 tips om droog haar effectief te behandelen

Nog een laatste check voor de spiegel en je kunt gaan. Met die gedachte loop je richting de voordeur om de dag te beginnen. Wanneer je echter eenmaal voor de spiegel staat, keer je het liefst weer om richting je bed. Wat ziet je haar er toch dof en droog uit. Het oogt ongezond en is niet prettig om naar te kijken. Uiteindelijk besluit je je haardos dan maar in een vrijwel onzichtbare staart of knot te binden. 

Droog en futloos haar kan zeer nadelig zijn voor je zelfbeeld. Iedere ochtend vol ergernis in de spiegel kijken, dat doet wel iets met je. Gelukkig is het niet onmogelijk om droog en dof haar te behandelen. Er zijn genoeg methodes die je kunt toepassen om je haardos gezonder te maken. Nog een kleine geruststelling: je bent echt niet de enige die op z’n tijd kampt met droog haar. Er zijn nog veel meer mensen die hier last van hebben. Met de volgende 3 tips leer je hoe je om moet gaan met droog en dof haar en hoe je dit probleem voorgoed kunt oplossen.

1. Kies je haarproducten met zorg uit

Ten eerste is het belangrijk om je haarproducten zorgvuldig uit te kiezen. Laat je niet volledig beïnvloeden door de prijzen en het kopen van de voordeligste producten in de supermarkten. Als je het ons vraagt, moet je op haarverzorging niet besparen. Dit is een essentieel onderdeel van je uiterlijk en het is belangrijk voor je eigen zelfbeeld dat het er verzorgd uitziet. Bij je zoektocht naar de juiste haarproducten is het goed om op de ingrediëntenlijst te kijken. Vermijd bij droog haar in elk geval haarproducten met alcohol en kunstmatige toevoegingen. 

Kies bijvoorbeeld voor L’Oréal Shampoo en kies hierbij de juiste lijn uit. L’Oréal heeft heel veel verschillende productlijnen uitgebracht voor de diverse haartypes. Ook eentje speciaal voor droog en futloos haar. Zo weet je zeker dat het product ook doet wat je er van verwacht. 

2. Neem een pauze van chemische behandelingen

Vandaag de dag is er veel mogelijk op het gebied van haarverzorging. Permanenten, blonderen, straighten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit zijn echter wel allemaal chemische behandelingen die de samenstelling van het haar kunnen beïnvloeden en droogheid kunnen veroorzaken. 

Wanneer je merkt dat je haar droog en dof wordt, dan is het belangrijk om even een pauze te nemen van deze chemische behandelingen. Probeer enkele weken tot maanden geen enkele behandeling uit te voeren en verzorg je haar ondertussen intensief met de juiste producten. Je zal snel resultaat zien én voelen.

3. Was je haar minder vaak.

We zijn het zo gewend om iedere dag onder de douche te staan, dat we dan ook vaak maar ‘even’ het haar mee-wassen. Logisch, maar niet al te goed voor de kwaliteit van het haar. Door te wassen droog je het haar namelijk onnodig uit. Iedere keer dat jij het haar wast, gaan de haarschubben open. Het duurt even voordat ze weer sluiten. In de tussentijd is het haar extra vatbaar voor invloeden van buitenaf. Daarnaast verwijder je door te wassen ook het talg van de hoofdhuid. Dit is nodig om de hoofdhuid te beschermen en een mooiere, gezonde uitstraling te geven. Probeer het haar dus zeker niet meer dan twee of maximaal drie keer per week te wassen en je zal al snel resultaat zien.