4 tips om je computer te beschermen

4 tips om je computer te beschermen

Ben je een liefhebber van alles wat maar met beauty te maken heeft en wil je hier ook alles over weten? Dan biedt het internet hiervoor veel kansen. Je kunt namelijk veel informatie vinden op websites en jezelf abonneren op bijvoorbeeld nieuwsbrieven, waarbij je regelmatig een digitale nieuwsbrief in je mailbox krijgt. Maar pas wel op waar je jezelf voor opgeeft en open niet te snel iedere email die binnenkomt. Ongevraagd kunnen er namelijk mails binnenkomen die veel schade aan kunnen richten aan je computer en je bestanden. Hier vier tips om je hiertegen te beschermen.

Installeer een antivirusprogramma op je computer

Door een antivirusprogramma op je computer te installeren, zullen veel virussen worden tegengehouden. Een virusprogramma heeft een grote database tot zijn beschikking waarin heel veel virussen zijn opgenomen. Hierdoor kan het programma een virus herkennen en zal deze niet binnenlaten.

Verwijder software van je computer die je niet gebruikt

Hackers zijn constant op zoek naar gaten in de software om gemakkelijk binnen te kunnen komen. Oude software waar geen updates meer voor gedraaid wordt, bevat vaak gemakkelijke ingangen. Verwijder deze oude software en geef hackers geen kans om binnen te komen.

Draai updates om je computer goed te beveiligen

Softwareprogramma’s bieden regelmatig updates aan waarmee je de functionaliteit van het programma kunt verbeteren, maar ook ben je hierdoor beter beveiligd. Door contant updates te draaien, zullen gaten in je software worden gedicht en komen hackers niet binnen.

Wees alert op phishing mails

Je kunt phising mail herkennen aan veel spelfouten en kromme zinnen in een mailtje. Niettermin wordt het iedere maand moeilijker om phising te herkennen. De beste methode is eigenlijk om te zien wat de url is die aan de mail is toegevoegd. Door met je muis hierop te gaan staan (niet klikken) kun je snel zien of deze leid naar de url die je verwacht. Hackers proberen via deze mails achter je persoonlijke gegevens te komen. Het beste advies is om bij twijfel nooit een mail te openen en als je dit toch gedaan hebt, deze zo snel mogelijk te verwijderen. Ook kun je de afzender even bellen om na te gaan of de mail waarover je twijfelt wel echt afkomstig is van deze persoon. Op deze manier neem je geen enkel risico en hoef je niet bang te zijn dat je persoonlijke gegevens in verkeerde handen valt.